x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Kompetenční zákon - Komentář

Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
720L15348612
EAN kód:
9788075523389
Autor:
Jan Kněžínek
Výrobce:
Wolters Kluwer ČR, a.s.
Popis zboží
Kniha je vůbec prvním uceleným komentářem zákona č. 2/1969 Sb., o zřízení ministerstev a jiných ústředních orgánů státní správy České republiky, tzv. kompetenčního zákona. Po téměř 50 letech od přijetí tohoto zákona a po mnohých nepříliš koncepčních zásazích působí kompetenční zákon značně nevyváženě a mnohá jeho ustanovení, byť se na první pohled mohou jevit jako zcela jasná, jsou ve skutečnosti nepříliš snadno uchopitelná.

Komentář tak nabízí ucelený přehled o postavení ministerstev a jiných ústředních správních úřadů a o jejich úloze v systému veřejné správy České republiky. Výklad se pohybuje na pomezí mezi ústavním a správním právem. Autor zdůrazňuje vazby kompetenčního zákona na ústavní pořádek, ale důsledně poukazuje i na jeho vztahy k jiným zákonům, které působnost daného ministerstva rovněž upravují.
 

Komentář kompetenčního zákona patří k pracím, bez nichž by se zřejmě neměla obejít žádná z vrcholných institucí moci výkonné, ale ani Parlament a soudy, jimž může sloužit jako zasvěcený „manuál“ soustřeďující nejen přehled právní úpravy, ale i poskytující návod, jak řešit hraniční, či dokonce konfliktní situace. To je provázeno i přidanou hodnotou v podobě rozsáhlého přehledu literatury a relevantní judikatury především Ústavního soudu a Nejvyššího správního soudu.
z recenze doc. JUDr. Pavla Matese

Parametry

ISBN kód:
978-80-7552-338-9
EAN kód:
9788075523389
Rok vydání:
2016
Vazba:
pevná, vázaná
Počet stran:
388

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.