x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Pouť oběšenců

- 20 %
na externím skladě
Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
KNW0039114
EAN kód:
9788024260495
Autor:
Hrdlička Pavel
Výrobce:
Knižní klub
Popis zboží

Oblíbený autor uzavírá svou volnou sérii historických příběhů s detektivní zápletkou románem, jehož hlavním hrdinou je opět Václav od Černého koně.

Tentokrát řeší velmi zapeklitý případ, neboť u vchodů staropražských domů se znenadání začínají objevovat nebožtíci, které někdo sňal ze Šibeničního vrchu. U kostela svatého Jindřicha se vraždí a podezřelý je i biřic Vohnout.

Ale hlavně: Odváží se podrychtář obžalovat všemocného podkomořího Zikmunda Hulera, králova oblíbence, který si nechává říkat Zikmund z Orlíka?

Pavel Hrdlička


Pavel Hrdlička se narodil v roce 1942 v Praze. Maturoval na škole pro společné stravování v Mariánských Lázních a pracoval pak v pražských interhotelech. Literární tvorbě se začal věnovat až v penzijním věku. Se svou ženou Jaroslavou žije v současnosti v Milevsku.
Nesmírně ho zajímá historie. Dílo Smrt nosí rudé škorně bylo jeho prvotinou a rázem si získalo mimořádnou čtenářskou oblibu – stejně jako volné pokračování Kdo s ohněm zachází.

Autor čerpal poučení od uznávaných českých historiků, především od Václava Vladivoje Tomka a Jana Klápště. Prostudoval značné množství pramenů a výtečně se vyzná v reáliích středověké Prahy; navíc je obeznámený s tehdejším právem a způsobem spravování města. Nad rámec odborných znalostí, nezbytných k napsání hodnověrného historického románu, je ovšem zapotřebí mít vypravěčský talent s uměním vykreslit čtenářsky poutavý příběh. A toho se autorovi rozhodně dostává. Jeho živé vyprávění zaujme, a navíc v sobě nese humorný nádech.

Parametry

ISBN kód:
9788024260495
EAN kód:
9788024260495
Rok vydání:
2018
Vazba:
pevná, vázaná
Počet stran:
272

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.