x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Výběr z rozhodovací praxe k Úmluvě OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží

Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
720L153492524
EAN kód:
9788075529312
Autor:
Komise OSN pro mezinárodní obchodní právo (UNCITRAL)
Výrobce:
Wolters Kluwer ČR, a.s.
Popis zboží
Důležitým právním nástrojem v oblasti mezinárodního obchodního styku je již více jak třicet let Úmluva OSN o smlouvách o mezinárodní koupi zboží, která byla přijata ve Vídni v roce 1980. Tato Úmluva představuje moderní jednotný právní rámec, kterým se řídí kupní smlouvy uzavírané mezi osobami, jejichž místa, resp. sídla podnikání se nacházejí v různých státech. Má vést k harmonizaci mezinárodního obchodního práva, a podpořit tak právní jistotu účastníků přeshraničních obchodních vztahů. Úmluva má v současnosti přes osmdesát členských států, včetně České republiky, jejichž právní řády často vycházejí z odlišných právních kultur a tradic. Je proto nutné zajistit, aby Úmluva byla jednotným způsobem vykládána a používána.

Nakladatelství Wolters Kluwer ve spolupráci s Komisí OSN pro mezinárodní obchodní právo (UNCITRAL) připravilo jedinečnou českou jazykovou verzi původního anglického textu Výběru judikatury týkající se Úmluvy, který vydala Komise v roce 2012 („UNCITRAL Digest of Case Law on the United Nations Convention on Contracts for the International Sale of Goods“). Jeho účelem je jasným, výstižným a objektivním způsobem poskytnout informace důležité z hlediska výkladu Úmluvy. Okomentovaný Výběr soudních rozhodnutí a rozhodčích nálezů může být vodítkem soudců a rozhodců při řešení určitého sporu, ale také pomocným nástrojem právníků či samotných stran při přípravě konkrétní smlouvy. Může rovněž posloužit při výuce a jako dobrý studijní materiál. Výběr má odrážet vývoj judikatury, a proto je Komise zavázána k vydávání jeho pravidelných aktualizací. „Výběr“ z roku 2012 je již druhou revizí, která byla doplněna o stovky nových případů.

Český překlad Výběru z roku 2012 je vytvářen pod odborným vedením JUDr. Zbyška Kordače, LL.M., který působí mimo jiné jako rozhodce Rozhodčího soudu při HK ČR a AK ČR a Vídeňského centra pro mezinárodní arbitráž (VIAC). Česká verze plně odpovídá anglickému originálu, a to jak po stránce obsahové, tak z hlediska systematického.

Parametry

ISBN kód:
9788075529312
EAN kód:
9788075529312
Rok vydání:
2018
Vazba:
vázaná
Počet stran:
860

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.