x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Zákon o mediaci

na externím skladě
Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
K4511505
EAN kód:
9788075020093
Autor:
Jiří Grygar
Výrobce:
Nakladatelství Leges, s.r.o.
Popis zboží

a související předpisy s komentářem a vzory

Nejnovější komentář k zákonu o mediaci je zpracován podle právního stavu k 1. 1. 2014, tedy reaguje na změny v souvislosti s rekodifikací civilního práva (nový občanský zákoník, harmonizační novela občanského soudního řádu, zákon o zvláštních řízeních soudních a další).

Obsahuje konzistentní a podrobný výklad zaměřený na praktické problémy při aplikaci zákona o mediaci a souvisejících zákonů s těžištěm v oblasti nejen hmotného, ale především procesního práva. Kniha tedy je soudcovským a akademickým komentářem, v němž autor uplatňuje svou soudcovskou profesi a zároveň spoluúčast na přípravách zákona o mediaci.

Cílem tohoto komentáře je proto být komentářem objektivně kritickým a praktickým. Kritickým v tom směru, že neposkytne jen úvahy v rovině parafrází textu zákona, ale zmíní i nedostatky a potenciální slabá místa. Praktickým pak v tom, že pokud něco vytýká, pokusí se uvést, proč tak činí, a případně jak problém řešit.

Namísto novelizací souvisejících předpisů, které obsahuje zákon o mediaci v přijatém znění, nabízí kniha komentář souvisejících předpisů v aktuálním znění, tedy ustanovení občanského soudního řádu, zákona o zvláštních řízeních soudních a dalších předpisů.

Kromě titulního zákona autor komentuje i jeho prováděcí vyhlášku.

Kniha dále obsahuje aktuální znění slovenského zákona o mediaci, v souvislosti s uznáváním cizí kvalifikace mediátora a působení hostujících mediátorů. Dále přináší vzory podle zákona o mediaci.

Publikace je určena především mediátorům, soudcům a advokátům. Vzhledem k náročnosti zkoušek mediátora poskytne cenný podklad pro jejich absolvování. Ve vztahu k advokátům vysvětluje roli advokáta v mediaci a při právní pomoci klientům, jakož i procesněprávní souvislosti vzhledem k oprávněním soudu a mediaci. Může posloužit též pro potřeby veřejné správy a studenty právnických fakult.



Parametry

ISBN kód:
9788075020093
EAN kód:
9788075020093
Rok vydání:
2014
Formát:
15x21
Vazba:
brožovaná
Počet stran:
232

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.