x

Poslat produkt e-mailem

Odeslat

Zákon o sociálně-právní ochraně dětí s komentářem 2016

Toto zboží není dostupné Podobné produkty
Minimální odběr položky je 0ks
Maximální odběr položky je 0ks
Garantujeme vrácení peněz do 30ti dní
SEVT kód:
720L15119753
EAN kód:
9788075540225
Autor:
Věra Novotná, Eva Burdová, Jana Riedlová Jurková
Výrobce:
ANAG
Popis zboží
Nový občanský zákoník přinesl mnoho podstatných změn v oblasti rodinného práva, které tvoří základ pro přijímání opatření při zajišťování sociálně-právní ochrany dětem a při pomoci rodičům nebo jiným osobám odpovědným za výchovu dětí v tíživé životní situaci. Pojetí rodinného práva v novém občanském zákoníku přináší mnoho změn, z nichž lze zmínit například změny v oblasti osvojení, pěstounské péče či ústavní výchovy. Na změny v oblasti hmotného práva soukromého, které upravuje občanský zákoník, reaguje zcela nový procesní předpis, a to zákon č. 292/2013 Sb., o zvláštních řízeních soudních, a novela občanského soudního řádu.

Publikace Zákon o sociálně-právní ochraně dětí s komentářem obsahuje komentovaný text zákona č. 359/1999 Sb. v aktuálním znění k datu vydání publikace a společně s řadou tematicky souvisejících mezinárodních smluv a zákonů tvoří ucelený komplex právních předpisů v oblasti sociálně-právní ochrany dětí.
Publikace rovněž reflektuje změny v oblasti soukromého práva, zejména práva rodinného a s ním souvisejících procesních předpisů.

Obsahuje rovněž výňatky souvisejících právních předpisů

Pro přehlednost jsou součástí publikace též výňatky relevantních ustanovení právních předpisů dotýkajících se problematiky sociálně-právní ochrany dětí včetně vyhlášky č. 473/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí, a směrnice k vedení spisové dokumentace.

Přínos publikace pro praxi

Autorky nejenže přehledně a srozumitelně komentují obsah jednotlivých ustanovení zákona o sociálně-právní ochraně dětí, ale vysvětlují též filosofii vzniku jednotlivých ustanovení a jejich praktické uplatnění. Zvláště cenné je propojení s jednotlivými ustanoveními předpisů souvisejících, jakož i literatura vztahující se k jednotlivým ustanovením.

Komentář k zákonu o sociálně-právní ochraně dětí je velmi žádanou publikací, která je využívána všemi orgány sociálně-právní ochrany dětí, spolupracujícími nevládními organizacemi či soudci.

Parametry

ISBN kód:
9788075540225
EAN kód:
9788075540225
Rok vydání:
2016
Vazba:
brožovaná
Počet stran:
808

Přiložené dokumenty

    Náhled knihy
    Diskuze
    Vaše hodnocení

    Hodnocení produktů pochází od našich zákazníků, kteří produkt skutečně zakoupili. Více informací zde.

     

    Nejsou žádná hodnocení produktu.

    Pro hodnocení produktu se musíte přihlásit.